SIVAS HAVA DURUMU

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları

CÜ VAKFI OKULLARI ‘SANAL GERÇEKLİK’LE SİVAS’TA BİR İLKE İMZA ATIYOR

- +

CÜ VAKFI OKULLARI 2017-2018 eğitim-öğretim yılında kullanılmak üzere sanal gerçeklikle eğitim modeline geçiyor.

Bu yöntemle birlikte daha verimli ve kalıcı öğrenmeyi gerçekleşştirmeyi hedef alan okulumuzun genel koordinatörü Öğrt. Gör. Gülay DEMİR konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: ‘CÜ Vakfı Okulları olarak Sivas’ta bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Günümüzde sıkça karşılaştığımız ve ileride de görmeye devam edeceğimiz sanal gerçeklik kavramı ile sanal nesnelerle oluşturulan bir ortamda öğrencilerimizin yaratıcılığını ön plana çıkartarak onların 3 boyutlu düşünmelerini sağlamayı ve eğitimde deneyimleyerek öğrenme ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Okulumuzda hazırladığımız sanal gerçeklik ortamında bütün eğitim seviyeleri ve her branş için çeşitli uygulamalar yapılabilecek. Yapılan bu uygulamalar sayesinde dersler daha gerçekçi ve verimli bir hale gelecek. Sanal gerçeklik çok sayıda duyu organına hitap ettiği için bilgiler daha kalıcı olacak. Böylelikle öğrencilerimiz çağdaş eğitim olanaklarına uyum sağlama şansı yakalamış olacaklardır.’  dedi.

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.