SIVAS HAVA DURUMU
BİZE ULAŞIN 0.346 219 1709 - 10

Doç. Dr. Ahmet ALİM Kimdir?

- +
Doç. Dr. Ahmet ALİM Kimdir?

Sivas’ın Kangal ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise’yi Sivas’ta bitirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesinden Biyoloji Lisansı ile mezun oldu. Kayseri Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji alanında Yüksek Lisans yaptı. Daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde aynı alanda Doktorasını tamamladı. Hakkari İli Sağlık Müdürlüğü ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalıştı. Bir dönem Sivas İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Uzun bir süre Sivas Halk Sağlığı Laboratuvarı Müdürü ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı sorumlusu olarak görev yaptı.

İdari görevlerinin yanı sıra 2004 yılında İl Sağlık Müdürlüğü “Şarbon Çalışma Grubunda” görev yaptı. 2006 yılı içerisinde “Sağlık Bakanlığı, Tıp Meslekleri ve Özel Tanı ve Tedavi Merkezleri Denetleme Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı. 2008 yılında “Kuş Gribi İl Eğitimcisi” olarak çalıştı. 2009-2012 yılları arasında İl Sağlık Müdürlüğü “Zehirlenme Epidemiyolojik Araştırma Kurulu Üyeliği” ve “İçme ve Kullanma Suyu Değerlendirme Kurulu Üyeliği” görevlerini sürdürdü. 2010-2012 yılları arasında İl Sağlık Müdürlüğü “Kanser Danışma Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı.

2012 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı yıl “Tıbbi Mikrobiyoloji” alanında Doçent ünvanı aldı ve Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalına Doçent olarak atandı. Uzun yıllar Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Halen Cumhuriyet Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış bir çok bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Ankara Mikrobiyoloji Derneği, Türkiye Parazitoloji Derneği, AIDS Savaşım Derneği ve İnfeksiyon Dünyası gibi birçok bilimsel kuruluşa üyedir.

Adres     : Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 58140 SİVAS

Tel          : 0 346 219 10 10 – 3900
Email     : ahmetalim@cumhuriyet.edu.tr  – alimahmet@yahoo.com