0.346 219 17 09-10

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Belirli Gün ve Haftalar Etkinlik Planı

KASIM 2017

Kasım Ayı Değerler Eğitimi: Vatanseverlik

10 Kasım Atatürk’ü Anma: Anıtkabir gezisi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesi.

Organ Bağışı Haftası ve Kızılay Haftası: Kızılay bağlantılı etkinlikler. Organ bağışı ile ilgili sunum ve üniversitenin ilgili bölümünden konuşmacı daveti.

Lösemili Çocuklar Haftası: Lösemili çocukların ürettikleri ve satışa sundukları ürünlerle ilgili okulumuza stant açma. Lösemi hakkında farkındalık oluşturacak film veya sunu izletme.

Dünya Diyabet Günü: Diyabetle ilgili bilgilendirici sunum. Canlandırma ve drama. Diyabetli bir çocuğun konuşmacı olarak okulumuza daveti.

Afet Eğitimi Hazırlık Günü: Bilgilendirme ve etkinlik. Deprem Tatbikatı. AFAT’ın okulumuza daveti.

Dünya Çocuk Hakları Günü: Beyin fırtınası çalışması.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası: Diş taraması için okulumuza yetkili kişilerin gelmesi ve genel taramaların yapılması.

Öğretmenler Günü: Şiir ve kompozisyon çalışmaları. Sınıf panosu oluşturulması.

ARALIK 2017

Aralık Ayı Değerler Eğitimi: Çalışkanlık

Dünya Engelliler Günü: Farkındalık oluşturmak için zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin okula davet edilmesi. Alan öğretmeni konuşmacı olarak okula daveti. Kaynaştırma öğrencilerinin okul öğrencileriyle ortak vakit geçirmesini sağlayacak etkinlikler.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi: Bilgilendirme ve etkinlik. İlimizdeki kadın muhtar, belediye üyesi ve yöneticilerin okula daveti.

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası: Okul temsilcisinin seçimi. Bilgilendirme ve beyin fırtınası. Okulumuza avukat davet edilmesi. Konu hakkında farkındalık oluşturmak için dram etkinliği.

Tutum, Yatırım ve Türk Malı Haftası: İlimizde yerli üretim yapan firmalarla bağlantı kurarak ziyaret etme. Ulaş çiftliği veya Hesaş Firmasına ziyaret. Okul logulu kumbara hediye edilecek.

OCAK 2018

Ocak Ayı Değerler Eğitimi: Empati

Enerji Tasarrufu Haftası: Ev faturalalarını getirerek etkinlik yapma. Enerji tasarrufu ile ilgili beyin fırtınası. Atık pil toplama. Tasarrufla alakalı proje ödevi. Güneş tarlaları projelerini araştırma ve ilimizdeki proje alanlarına gezi.

Sömestre Tatili: Kış kampı.

ŞUBAT 2018

Şubat Ayı Değerler Eğitimi: Empati

Sivil Savunma Haftası: AKUT’un okula çağrılması. Okulda farkındalık için tatbikat yapılması.

Vergi Haftası: KDV oranlarıyla alakalı okulda ve sınıfta proje yapılması.

MART 2018

Mart Ayı Değerler Eğitimi: Adalet

Yeşilay Haftası: Konu hakkında farkındalık yaratmak için drama ve kısa film etkinliği.

Girişimcilik Haftası ve Bilim ve Teknoloji Haftası: Çocuklar ilgi ve istidatlarına göre girişimcilik haftasında projeye yönlendirilecekler. 8-4 mart bilim ve teknoloji haftasında yapılan projeler okul bazında sunulacak.

Dünya Kadınlar Günü: İlimizde ki kadın çalışanın en yoğunlukta olduğu fabrikaya ziyarette bulunulacak. Halk eğitim merkezinde üretim yapan kadınlar okulca ziyaret edilecek.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü: Vatan ve millet konulu öğrencilere şiir ve kompozisyon yazdırma. İstiklal marşının kabulünü drama etkinliği haline dökme. Aile katılımı ile yapılacak istiklal marşı okuma programı.

Tüketiciyi Koruma Haftası: Tüketici hakem heyetinden yetkililerin okulumuza davet edilmesi.

Şehitler Günü: Çanakkale Gezisi.

Yaşlılar Haftası: Huzurevi ziyareti.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası: Eğitim fakültesinden ilgili öğretim elemanının okulumuza daveti.

Orman Haftası: Fidanlığa gitme, piknik yapma ve öğrencilerle ve velilerle fidan dikme etkinliği.

Dünya Tiyatrolar Günü: Okulumuza Devlet Tiyatroları sanatçılarının daveti. Öğrencileri tiyatroya götürme.

Kütüphaneler haftası: Sınıf içinde çocukların birbirlerine kitap almalarıyla alakalı etkinlik. Kardeş köy projesi ile ilimizde belirlenen bir köye kitap erzak ve kıyafet yardımı yapma. Çevre illerden biriyle irtibata geçerek çocukların, ihtiyaç sahibi çocuklara kitap yollama ve karşılıklı video görüşme yapmalarını sağlama. Kitap okuma ve anlatma yarışması.

NİSAN 2018

Nisan Ayı Değerler Eğitimi: Sevgi

Dünya Sağlık Günü- Dünya Sağlık Haftası: Okul bahçesinde tüm okulun katılımı olacak şekilde fizyoterapist eşliğinde spor faaliyeti.

Kutlu Doğum Haftası: Dinin sevgi ve ahlakla bağlantısını anlatacak etkinlikler. Okul katılımı ile öğrenci ve velilerle lokum ve gül dağıtılması.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Köy okulu öğrenci daveti.

Turizm Haftası: Ürgüp-Göreme gezileri. Kayseri Erciyes Dağına turistik gezi. Tokat Ballıca Mağaralarına gezi.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü: Mart ayında yapılan projelerle ilgili mülkiyet hakkı nasıl edinilir bununla alakalı proje yapılması.

MAYIS 2018

Mayıs Ayı Değerler Eğitimi: Yardımseverlik

Bilişim Haftası: Tekno kent gezisi. Kayseri Bilim Merkezi Gezisi. Mühendislik fakültesi ile iletişime geçilerek fakülte içinde eğitici faaliyet ve gezi.

Trafik ve İlkyardım Haftası: trafik ve ilkyardımla alakalı sunum. Simülasyon. Kampüste trafiğinde etkinlik

Anneler Günü: Okulla anne ve çocuklarla yapılacak ortak etkinlikler

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı: Samsun ve Bandırma Gemisi gezisi.

Engelliler Haftası: Öğrencilerin konu hakkında fikri olması ve farkındalık kazanmaları için film izletme. Otizm konusunda rehabilite edilmiş ve başarılı olunmuş öğrencinin okulumuza daveti.

Müzeler Haftası: Divriği Ulu Cami, Etnoğrafya Müzesi, Şehitler Müzesi ve Aşık Veysel Müzesi gezileri.

Etik Haftası: Yıl içerinsin de yapılan gözlemler sonucunda belirlenen öğrencilere etik davranışlarından dolayı ödül verilmesi.

İstanbul’un Fethi: İstanbul Gezisi.

Vakıflar Haftası: Konu hakkında sınıf içi bilgilendirme ve İstanbul gezisi.

HAZİRAN 2018

Çevre Koruma Haftası: Geri dönüşüm konusunda bilgilendirme ve su artıma tesisi gezisi.

Karne Faaliyeti: Şenlik. . .