0.346 219 17 09-10
Sosyal Medya Hesaplarımız

Lise Eğitim Öğretim

Anasayfa » Lise Eğitim Öğretim

Mensubu olmakla daima gurur duyacağımız okulumuz, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okullarının son halkası olarak eğitim öğretime başlamıştır.  Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içinde konumlandırılmış olan okulumuz, 27 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Okulun çevresi 1980’ li yıllarda hizmete açılmıştır. Kızılırmak havzasında, üniversite tarafından düzenlenmiş doğal bir çevrede bulunmaktadır. Gerek manzarası gerekse havası çekicidir.

Sosyal çevre, üniversite öğretim üyeleri ikamet ettiği için, oldukça iyi bir durumdadır. Aydın insanların çocuklarının okuduğu okulumuz, üniversite desteği ile oldukça sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yer almaktadır.

Özel okul statüsündeki okulumuzda gerek veliler gerekse çevrenin refah düzeyi yüksektir. Okulumuzda ekonomik sorun bulunmamaktadır.

Öncelikli bir kültürel kalıntı yoktur. Kültürel anlamda geleneksel olmayan bir çevre de yer alması, okulumuzu modern ilişkiler içerisinde kılmaktadır.

Bugün 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Rehberlik Öğretmeni 13 Branş Öğretmeni, 1 Memur ve 2 Yardımcı Hizmetlinin görev yaptığı okulumuzda halen 110 öğrenci öğrenim görmektedir.

Atatürk İlkeleri doğrultusunda, Milli Eğitimin amaçlarına uygun bilinçli vatandaşlar yetiştirmeyi temel hedef alan okulumuzun amacı hem il çapında hem de ülke çapında başarılar elde etmektir.

Hedeflerimiz

Okulumuz, geleneksel ve kalıplaşmış eğitim anlayışının dışına çıkarak öğrenme sürecini proje tabanlı ve öğrenci merkezli akademik programlarla yürütmeyi hedeflemektedir. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerinin sosyal yönlerinin gelişimine de önem veren okullarımızda sağlanan fiziksel ortamlar ve alanında uzmanlarla yapılan çalışmalar sonucunda birçok başarıya imza atılmaktadır.

Vizyonumuz

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında; çağdaş eğitim politikasıyla, çok yönlü düşünme becerilerine sahip, hayat boyu öğrenmeyi ve demokratik tutumu yaşam biçimine dönüştürmüş, Türkçeyi ve birden fazla yabancı dili etkili kullanabilen, ulusal ve evrensel kültüre, insan haklarına saygılı, sosyal gelişmelere karşı duyarlı, estetik duyguları gelişmiş özgüveni yüksek, çağdaş, etkin ve katılımcı iyi birer vatandaş ve geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçlar

Misyonumuz

Çağdaş, bilimsel ve demokratik kimliğimizle öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını, ilgi ve gereksinim çeşitliliklerini ön planda tutarak; bilimsel anlayışla donatılmış eğitim ortamlarımızda, alanında yetkin öğretmenlerimizle, akademik ve sosyal açıdan üst düzey becerilere sahip; çağın ve geleceğin farkında olan, lider ruhlu entelektüel birikimini sürekli destekleyen dünya vatandaşları yetiştirerek Türkiye’ nin ve dünyanın öncü eğitim kurumu olmaktır.

Değerlerimiz
  • Atatürk ilke ve devrimlerini esas alırız.
  • Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğunun bilincindeyiz.
  • Biz çağın gerekleri doğrultusunda sürekli olarak olumlu yönde ilerleriz.
  • Bizim her bir öğrencimiz saygıdeğer geleceğe imza atacak bu ülkenin gerçek sahipleridir. Bireysel özelliklerini ve bireysel farklılıklarını göz ardı etmeyiz.
  • Biz öğrenciyi merkeze alıp bireyin ve toplumun gereksinimlerini karşılamak için buradayız.
  • Kaliteli çağdaş hizmet sundukça büyürüz.
  • Biz yetki gücü yerine etki gücünü kullananlardanız. Etki gücümüzü arttırmak için etkili eğitim hedefliyoruz.
  • Biz yeteneklerimizi keşfetmek ve geliştirmek için buradayız.
  • Biz kendimizle ilgili kararları alırken öğretmen öğrenci ve veli merkezli kararlar alırız.
Anadolu Lisesi iletşim
0.346 219 17 30 numaralı telefondan Anadolu Lisemiz ile iletişime geçebilirsiniz.