SIVAS HAVA DURUMU
BİZE ULAŞIN 0.346 219 1709 - 10

Rehberlik

İLKOKULDA REHBERLİK

Okulumuzda 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin gelişim dönemleri dikkate alınarak aşağıdaki etkinlikler yürütülmektedir:

Her çocuk özeldir anlayışından yola çıkarak;

Dönem başında okula, arkadaşlarına, öğretmenlerine uyumunu kolaylaştıracak tanışma ve kaynaştırma oyunlarına, oryantasyon çalışmalarına yer verilir.

Eğitim dönemine yeni adım atmış 1.sınıf öğrencilerimizin eğitim sürecine en doğru şekilde başlayarak kişisel, sosyal, akademik anlamda sahip oldukları becerilerini geliştirmelerine yardımcı olunur.

Sosyal değerler kavramını geliştirmek amacıyla her ay belirlenen konularda çalışmalar yapılır. Öğrencilerimizin desteklenmesi gereken alanlarda potansiyellerini ileri düzeye ulaştırmak için tüm sınıf öğretmenlerinin katılımıyla veli toplantıları yapılır.

Öğrencilerle güvene dayalı bir ilişki oluşturulabilmesi açısından çalışmalarda gönüllülük ve edinilmiş bilginin gizliliğine değer verilir.

Değerli Veli;

Öğrencimizin kişisel, sosyal, bilişsel gelişiminin takip edilebilmesi ve gerekli müdahalenin yapılabilmesi için sizin desteğinize her zaman ihtiyacımız vardır. Öğrencimizin;

1. Okula uyum problemi
  2. İletişim problemi
  3. Aile içi iletişim (boşanma, taşınma, yeni kardeş) vb konularda Rehberlik servisi yanında olacaktır.

Rehberlik Servisinden her zaman randevu alabilirsiniz.

Biz Bir Aileyiz….